Ders çakışması dolayısıyla kaydını kesinleştiremeyen öğrencilerimizin dikkatine;

Bildiğiniz üzere OBS üzerinde ders kaydı yapılırken sistemimiz çakışma kontrolü yapmakta ve çakışan dersler seçilememektedir. Aşağıdaki konuları göz önünde bulundurarak kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz:

1-Öncelikle yönetmeliğimiz gereği alt dönemlerden derslerinizi almalısınız.

2-Alttan dersleriniz eklenmesi tamamlandıktan sonra mevcut döneminizden zorunlu olan derslerinizi de eklemeye çalışmalı ve eğer çakışma var ise bu çakışma hata mesajını mutlaka görüntülemelisiniz. (Mevcut döneminizdeki dersinizin çakıştığını kesin olarak bilseniz dahi dersi yine de seçmeye çalışmalı ve çakışma hata mesajının görüntülendiğinden emin olmalısınız.)

3-Eğer önce mevcut dönem dersini seçmişseniz ve seçilen bu ders alt dönemden bir dersiniz ile çakışıyorsa; seçmiş olduğunuz mevcut dönem dersini çıkarmalı, çakışma yaşanan alt dönem dersini seçmelisiniz. Bu işlemin ardından mevcut dönem dersini tekrar eklemeye çalışmalı ve bu dersin alt dönem dersi ile çakıştığını bilmenize rağmen hata mesajını tekrar görüntülemelisiniz.

4-Alttan alınan derslerle birlikte 50 AKTS sınırına takılıyorsanız, mevcut dönem derslerinin seçimlerini iptal etmeli, alttan tüm derslerini ekledikten sonra mevcut dönem derslerini yeniden eklemeye çalışmalı ve muhtemelen çıkacak olan çakışma hata mesajını görmelisiniz.

5-Kontrol et butonuna tıklayarak kesinleştirme işleminizi gerçekleştirmelisiniz.