TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı (Mart 2025) Kapsamında Kabul Edilen "Otellerde Gıda Atığı Azaltımına Yönelik Çalışan Görüşlerinin İncelenmesi: Pareto ve Senaryo Analiziyle Bir Örnek Olay Araştırması" Projesi
Proje Ekibi:
Doç. Dr. Ayşe Eren ÖZDEMİR (Akademik Danışman)
Ayşe Gül Yılmaz -Akdeniz Üniversitesi- İİBF İşletme Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi
Yeşim Yılmaz -Akdeniz Üniversitesi-Uygulamalı Bilimler Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Öğrenci
Proje Bütçesi: 7900TL
Proje Süresi: 12 Ay
Proje Özeti: Bu araştırmanın amacı, sıfır atık belgesine sahip bir otelin tüm personelinin gıda atığını önleme, azaltma, yeniden kullanma, kaynağında ayırma ve geri dönüştürme süreçlerine dair yönetsel, idari, operasyonel ve teknik konular çerçevesindeki görüş ve önerilerini belirlemektir. Literatürde, atık yönetimi süreçlerinde genellikle yalnızca gıda atığının oluştuğu birimlerde çalışanların ya da süreci yöneten yöneticilerin görüşlerinin ele alındığı görülmektedir. Ancak tüm birimlerde çalışan personelin fikir ve geri bildirimlerinin alınmasının, sürecin etkinliğini artırmada kritik bir öneme sahip olduğu gözlemlenmiştir. Bu bağlamda, örnek olay olarak seçilen bir otelin farklı birimlerinde görev yapan mavi ve beyaz yakalı personelin gıda atığını azaltmaya yönelik görüşleri, iyileştirme önerileri, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara dair çözüm yolları analiz edilecektir. Araştırmada “Otel çalışanlarının sıfır atık hedefleri doğrultusunda gıda atığı azaltımına yönelik farkındalıklarının yanı sıra karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerileri otelin toplam gıda atığı miktarını azaltmada ne kadar etkili olabilir?” sorusuna yanıt aranacaktır.
Eklenme tarihi: 10.04.2025 12:43:11
Son güncelleme: 10.04.2025 12:43:11
Son güncelleme: 10.04.2025 12:43:11