ÖĞRENCİLERİN SINAVDA UYMASI GEREKEN KURALLAR

1. Öğrenci kimlik belgesi veya öğrenci belgesi olmayan hiçbir öğrenci sınava alınmayacaktır.
  2. Öğrenci kimlikleri veya öğrenci belgeleri sınav süresince sıranın bir köşesinde kalacaktır.
  3. Öğrencilerin sınav esnasında yanlarında cep telefonu bulundurmaları yasaktır. Sınava telefonla gelen öğrencilerin telefonlarını kapalı konumda derslik girişlerinde yer alan telefon kutucuklarına bırakmaları gerekmektedir.
  4. Cep telefonlarının hesap makinesi özelliklerinin kullanılması yasaktır.
  5. Kitap, defter vb. kaynakların kullanımının serbest olduğu sınavlar dışında diğer bütün sınavlarda dersle ilgili ya da ilgisiz tüm malzemeler (kitap, defter, ders notu v.b.) öğrenciler tarafından sınav gözetmenlerinin belirleyeceği bir yere bırakılacaktır.
  6. Öğrencilerin oturdukları sıralarda kesinlikle giysi bulunmayacak, giysiler askılara asılacak, varsa şapkalar çıkartılacak ve öğrenci çantaları kesinlikle açık olmayacaktır.
  7. Öğrencilerin oturdukları sıralarda ve yakınında yer alan duvarda yer alan yazılardan o sırada oturan öğrenciler sorumludur. Eğer oturduğunuz sırada ve yakınızdaki duvarda böyle bir yazı var ise lütfen temizleyiniz.
  8. Öğrenciler sınav gözetmenlerinin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Sınav gözetmenleri gerektiği zaman sınav düzenini sağlamak amacıyla öğrencilerin yerlerini değiştirebilirler.
  9. Sınav esnasında sınav düzenini bozan, kopya çeken, çekmeye kalkışan, kopya veren veya kopya çekilmesine yardım eden öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak ve bu durum Kopya Tutanak Formu’nda belirtilerek Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin 5. Maddesi gereğince (Bir Dönem Yükseköğretim Kurumundan Uzaklaştırma Cezası) işlem yapılacaktır.
  10. Öğrenciler sınav sürelerine uymak zorundadırlar. Sınav bitiminde gözetmenlerin uyarılarına rağmen sınav kağıtlarını teslim etmeyen öğrenciler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.

NOT: Sınavlarınızın Tarih-Saat değişiklikleri için bölümünüzdeki güncel sınav programını takip etmeniz gerekmektedir.

Eklenme tarihi: 30.05.2024 12:26:27
Son güncelleme: 30.05.2024 12:26:27